суботу, 6 травня 2017 р.

З ДНЕМ ПЕРЕМОГИ! Перемога одна на всіх!



З 2015 року Україна відзначатиме разом з Європою 8 та 9 травня Дні пам'яті та примирення.
Вшановуємо ветеранів, які воювали в різних арміях.
Ми тепер не святкуємо, ми Вшановуємо пам'ять тих, хто боровся з нацизмом. 
Відтепер, з метою гідного вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України, офіційно встановлено в Україні День пам'яті та примирення, який відзначатимуть щороку 8 травня.
Україна зазнала надзвичайних втрат внаслідок Другої світової війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн військових, підпільників і цивільних, 4-5 млн цивільних загинуло через окупаційний терор та голод у тилу,  5 мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, частина з яких не повернулася.
Символом відзначення Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги став червоний мак. В українській міфології мак має дуже багато значень. Це символ сонця, волі, гордості, оберегу від нечистої сили, крові. В українських народних піснях та думах мак пов'язаний з війною та військом, він символізує козака, що героїчно загинув, боронячи Україну.

В нашій сім`ї День Перемоги має особливе значення - моя прабабуся Уварова Валентина Григорівна пройшла війну добровольцем з червня 1941 року по травень 1945 року. Їхня військова частина відновлювала зруйновані ворогом залізничні колії. Частіше за все, відновлювати приходилося під обстрілами, щоб забезпечити своєчасне постачання набоїв та продуктів харчування бійцям на лінію фронту. Також їх, юних дівчат, переправляли в тил ворога, де вони допомогали партизанам. Два рази її було поранено, але вона одужувала та поверталася до своєї військової частини.
Прабабуся була завжди веселою та ніколи не скаржилася на життя! З війни в неї було призвісько "Боцман", вона знала багато віршів, пісень та гуморесок. На жаль, я знаю її лише з розповідей моєї мами та бабусі. Ми дуже часто згадуємо її жарти, приказки та цікаві історії. Моя прабабуся - найкраща!

Немає коментарів:

Дописати коментар