середу, 6 листопада 2019 р.

Екологічні проблеми в Україні

Кожен з нас розуміє що з кожним роком стан нашої планети погіршується, зростають купи сміття і сміттєві острови, забруднюється повітря та зростають випадки неофіційної вирубки лісів. Ці проблеми також зачіпнули України і зараз ми обговоримо найбільші.

Наслідки війни на Донбасі 
З початком війни на Донбасі – великий промисловий регіон, в якому було розташовано близько 4 500 потенційно небезпечних промисловств – опинився на порозі еколиха.Картинки по запросу заводі в донбассе
 Ґрунтові води на Донбасі знаходяться близько до поверхні. Якщо починаються перебої з електропостачанням, й насоси, які відкачують воду, не працюють, шахти затоплює.
Великої шкоди природі Донбасу завдають пожежі. 
По-перше, загоряння трапляються внаслідок використання запальних боєприпасів. 
По-друге, пожежі поширюються в результаті вогонь переходить на траву, яку за відсутності спеціальної техніки важко загасити. 
По-третє, щоб завадити просуванню противника, сторони конфлікту роблять тактичні підпали лісів.
Картинки по запросу донбасс во время войні
Бурштинова народна республіка
За відомими запасами бурштину Україна посідає третє місце в світі, поступаючись Польщі та Росії. Проте на законодавчому рівні добудвання бурштину в цій країні не врегульований. Це тільки штовкає бурштинокопачів, а правоохоронці найчастіше не тільки закривають очі на проблему, але й самі беруть участь у нелегальних видобутках смоли. Країни України новорять що ця республіка живе своїми правилами. Картинки по запросу Бурштинова народна республіка
У 2015 році президент Петро Порошенко сказав, що 90% бурштину в Україні видобувається нелегально під "міліцейським, та  СБУшним дахом" й дав силовикам два тижні "для ліквідації кришування видобутку". 
"Через нелегальний видобуток бурштину знищуються ліси та болота, забруднюються річки, змінюється гідрологічний режим, втрачається родючий шар ґрунту", – зазначає аналітик міжнародної благодійної організації "Екологія-Право-Людина" Петро Тєстов. 
Вирубка лісів 
За останні 45 років людство змогло знищити понад 60% усіх лісів. Експерти зазнають що через декілька десятків років лісі стануть рідкістю. Також не зміниться проблема назаконночому рівні не так все добре. Щороку з України вивозится деревини більше ніж на 272 мільйони доларівї вирубки лісів, що вже зараз складає 24,5 тисячі кубічних метрів.Навіть на законодав
Картинки по запросу Вирубка лісів україни
В Державномі агенстві говорять що заподіяна шкода складає приблизно  89 мільйонів доларів. Більше всього незаконних вирубок проводиться в Карпатах бо лісові масиви там найбільші та там є достатьньо рідкісні породи дерев що можна продати дорожче.
Бережіть природу та любіть її!


Немає коментарів:

Дописати коментар