суботу, 15 квітня 2017 р.

Екскурсія у Софійський собор

14.04 ми відвідали Софійський собор. Стіни собору розписані сюжетами з Біблії, адже у XII столітті не всі люди вміли читати. Ми піднімалися на хорѝ — другий поверх, де знаходилися князі й княгині під час служіння— сходами, якими у свій час піднімалась княгиня Ольга! Коли дівчина піднімається цими сходами, вона має загадати бажання.

 Під час екскурсії нас познайомили з тим, які значення має голуб: символ миру, Святий Дух, Блага звістка. Також голуби символізують душі померлих, які проживають друге життя в подобі голуба.


Нам показали панно "Погляд у вічність", викладене з 15000 писанок, кожна зі своїм візерунком!                  

                     
 Також ми побачили місця, куда не пускають звичайних відвідувачів: маленьку кімнатку з отвором у стіні, яку досліджують вчені щоб дізнатися її призначення; браму, названу на честь митрополита Заборовського, який виділив гроші на її побудову і навіть намалював як вона має виглядати. На ній зображений родинний герб Заборовського. На жаль, цю чудову браму майже повністю забудували сучасними будинками.

У кінці екскурсії нас навчили робити серце технікою оригамі.


Потім ми піднялися на дзвіницю. Згори відкривається чудовий вид. Перед тим, як повертатись до школи, нам дали змогу пофотографуватися з писанками на Софіївській площі.



Немає коментарів:

Дописати коментар